ORGANISATIEONTWIKKELING


organisatieontwikkeling Succes van een organisatie

Het gedrag van medewerkers bepaalt het succes van een organisatie. De voedingsbodem voor groei en ontwikkeling van een organisatie zijn de bewuste, en misschien nog wel belangrijker, de onbewuste drijfveren en talenten van haar medewerkers.

Als mensen hiervan verwijderd raken ontstaat vermoeidheid en misschien zelfs tegenwerken in plaats van meewerken. Niet zelden ontstaan hierdoor conflicten en verzuim.

In een op maat gemaakt programma worden medewerkers aangemoedigd tot zelfreflectie en zelfcompassie. Je zichtbaarheid ervaren als krachtig in plaats van kwetsbaar. En van daaruit de interactie met collega’s en klanten aan gaan. Zien waar jouw kracht ligt en waar die van de ander aanvullend is. Samen meer is dan een vanzelfsprekendheid. En vanuit deze kracht gaan staan voor de opgave waar de organisatie voor staat.

De juiste omgeving

In een omgeving waarin medewerkers worden aangemoedigd om zichzelf te ontwikkelen, wordt de bevlogenheid aangewakkerd en de klanttevredenheid vergroot.

Om het beste resultaat te bereiken werkt Principium Zelfzorg regelmatig samen met organisatiedeskundige Femke de Vaere, Maes Development.